Eigen-Wijze-Expressie

Vanaf september 2020 kun je online leren tekenen en schilderen. Als je liever les krijgt in mijn atelier dan kan dit ook corona-vrij. De les duurt 60 minuten.

(deze bladzijde wordt momenteel bewerkt en is nog onvolledig)

De les wordt per keer afgestemd op jouw teken-/ schilder-vaardigheid. Eerst kijk ik naar je huidige niveau van tekenen. Heb je nog nooit getekend dan beginnen we met gemakkelijke teken-oefeningen. Dit geldt ook voor de schilderlessen. De les is opgebouwd uit het bespreken van je huiswerkopdracht en het beoefenen van een nieuwe techniek.

Jouw eigen inbreng wat betreft thema’s is, nadat je de tekenbasisvaardigheden hebt geleerd, mogelijk. Ik kan je bloemen, planten, dieren, fantasiewezens, mensen, portretten, landschappen, groenten en allerlei voorwerpen leren tekenen en schilderen. Maar ik heb mijn beperking op het gebied van bouwtekeningen en perspectieftekeningen.

Als je weinig ervaring hebt met tekenen werken we eerst aan de beeldelementen lijn, vorm en toon. Ben je op creatief vlak verder gevorderd dan gaan we ook leren over perspectief, beweging en kleuren.

Ik vind het belangrijk dat je plezier krijgt in jouw eigen-wijze van vormgeven. Enerzijds vraagt dit geduld, discipline en doorzettingsvermogen om regelmatig te oefenen. Anderzijds vraagt het lef om te experimenteren met nieuwe technieken. Jouw eigen inbreng zal ik altijd meenemen in het bedenken van een opdracht. Ik vind het belangrijk dat je met plezier jezelf gaat ontwikkelen in ” eigen-wijze expressie”. Graag wil ik je op een speelse wijze leren dat er ongekende mogelijkheden in je schuilen als het gaat om EXPRESSIE.

Van mijn kant kun je er op rekenen dat ik je geen standaard lessenpakket aanreik maar zoveel mogelijk aansluit bij jouw wijze van vormgeven en natuurlijk in jouw leertempo.

Heb je meer vragen, neem dan contact op via het contact formulier.