Schilderles

Als je tijd kan laten verdwijnen, zal schoonheid aan je verschijnen.

Eigenwijze Expressie & Schilderen met Aquarelverf

Bij Be Nice Art kun je kiezen voor schilderen in een groep of individuele schilderles. Het grootste verschil tussen beiden is dat het in de individuele schilderles gaat om educatie van technische vaardigheden met aquarel-verf. Deze schilderles is ook te combineren met tekenles.

In de groepsles leer je schilderen vanuit innerlijke impulsen. Plezier en zelfontplooiing staan voorop, maar je leert geen technische vaardigheden. Als je dat wilt, kun je beter voor een individuele schilderles kiezen.

Heb je altijd al willen schilderen en ben je benieuwd wat jouw unieke wijze van expressie is ?

Eigenwijze Expressie

Het doel van deze les is om je een nieuwe wijze van ontspanning en zelfontplooiing te leren. In de les krijg je speelse oefeningen aangereikt om in “de flow” te komen. Op het moment dat je gaat schilderen en de drang om realistische vormen te willen maken kunt weerstaan, ontstaat er ruimte om iets nieuws te laten ontstaan. Je ontdekt dat je zo vrij kunt zijn als een kind en gaat weer vol nieuwe energie naar huis. Je leert over kleuren en over je persoonlijke werkwijze. We leren kijken naar de inhoud van je creatie die direct op milde wijze weerspiegelt wat jouw op dat moment bezighoudt. Zo leer je jezelf op een verrassende manier kennen. Er is veel ruimte voor experiment om het speelse kind in jezelf weer wakker te schudden.

We werken in een groep van maximaal 3 personen. Alle materialen zijn aanwezig en zijn bij het lesgeld inbegrepen. Tijdens de les krijg je koffie of thee met iets lekkers.

locatie: Atelier

duur: 2 uur, 1 x per 2 weken

prijs: 27,50 euro

Lestijden Eigenwijze Expressie:

Vrijdag14:00 – 16: 00 uur
Groep 1Start 8 januari 2021; 10 lessen t/m. 18 juni 2021
Groep 2Start 15 januari 2021; 10 lessen t/m.25 juni 2021

Schilderen met aquarel-verf

Met aquarelverf werk je op een klein formaat papier. De les is geschikt voor mensen die graag willen leren schilderen of illustraties willen maken. De eerste opzet van de aquarel maak je met potlood. In stappen leer je het beeld opbouwen in meerdere lagen. Nat-in-nat werken, nat op droog werken, veelkleurige wassingen, droge penseeltechnieken, stippelen, veren, van licht naar donker werken, kleur inbrengen, vlekkenpatronen maken, spatten, wit uitsparen etc… Alles komt aan bod om jouw aquarel gedegen en toch lichtvoetig te laten schijnen.

Als je het op kunt brengen veel te oefenen en veel te experimenteren, gaat er een mooie wereld voor je open op het gebied van schilderen. Deze schilderstijl past bij mensen die gedetailleerd en geduldig willen werken.

Locatie: online of in atelier

Duur: 60 minuten, 1 x per week

Prijs online-les : 15,- euro

Prijs les atelier : 17,50 euro ( inclusief materiaal)

Lestijden: zie “tekenles”

Enkele voorbeelden van aquarel-studies:

tekenen en schilderen met aquarelverf
Kleuren in elkaar over laten lopen
in lagen schilderen
volume schilderen