Tekenles

Misschien teken je al geruime tijd of wil je beginnen met leren tekenen ? Je hebt er plezier in maar wilt meer vooruitgang ? Dan is deze creatieve begeleiding echt iets voor jou !

Je kunt kiezen uit tekenles in het atelier of online in je eigen omgeving.

Ik ben er van overtuigd dat iedereen, jong of oud, kan leren tekenen. Het vraagt wel doorzettingsvermogen en geduld van je. Als je het echt leuk vindt, zul je er vanzelf uurtjes voor vrijmaken en ontspanning in vinden.

Hoe is de tekenles opgebouwd ?

Allereerst bespreken we de tekeningen die je thuis hebt gemaakt. Je hoort welke sterke punten en welke werkpunten in de tekening te zien zijn. Daarna werk je in de les aan een opdracht om je werkpunt samen te onderzoeken. Tenslotte leg ik de huiswerk-opdrachten aan je uit, zodat je thuis kunt oefenen met de grondbeginselen van beeldende vormgeving.

Welke onderwerpen komen in de lessen aan bod ?

Als beginner werken we aan de beeldelementen: lijn, vorm en toon. Je leert variatie in je lijnvoering, opbouw van vormen en hoe je lichte tonen, midden-tonen en schaduwen tekent. De keuze van onderwerpen is afhankelijk van je werkpunten.

Ben je half-gevorderd dan werken we ook aan de beeldelementen : perspectief, beweging en kleur. Als je een goede tekenbasis gelegd hebt, krijg je van mij alle ruimte om jouw persoonlijke onderwerpen te kiezen. Als je werkelijk beter wilt worden is het enerzijds belangrijk om regelmatig te schetsen en anderzijds dat je plezier hebt in de onderwerpkeuze. De onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn:

– dagelijkse voorwerpen, stilleven

– mensen, portret, model

– landschap, bomen, planten, dieren, bloemen

Wat is het verschil tussen online tekenles of tekenles in het atelier ?

Het voordeel van tekenles in het atelier: je hebt verschillende materialen tot je beschikking zoals papier, penselen, potloden, houtskool, kleurpotloden, inkt, ecoline, aquarelverf, acrylverf, etc..

Het voordeel van online tekenles: je kunt corona-proof op je favoriete plek leren tekenen en hebt geen reistijd. Het is wel belangrijk dat je een werkplek inricht met een verhoging om je telefoon op te leggen zodat het werkblad goed zichtbaar is.

Tekenles: 60 minuten, 1 x per week

In atelier: 17,50 euro per les

Online : 15,- euro per les

Openstaande Lestijden:

Maandag14:00 – 15:00 uur
16:00 – 17:00 uur
19:00 – 20:00 uur
Dinsdag10:00 – 11:00 uur
Woensdag10:00 – 11:00 uur
19:00 – 20:00 uur
Vrijdag10:00 – 11:00 uur